Новини

Презентация на Никола Христович от БизнесПРО Форум: Директни програми за финансиране от ЕС

На 4 юли 2017 година в „София Хотел Балкан“, гр. София се състоя БизнесПРО Форумът: „Директни програми за финансиране от Европейски съюз“. В рамките на събитието присъстващите получиха информация как да печелят и управляват проекти за някои от най-популярните европейски финансиращи процедури като COSME, ERASMUS+, Програма Хоризонт 2020 – Инструмент за МСП, LIFE и др.

Специално внимание бе отделено на инструменти за безвъзмездно финансиране на малки и средни предприятия в сектора на иновации, селско стопанство и образование.

Акценти на форума бяха:

  • „Европейските програми за МСП 2014-2020“ – програми управлявани директно от Европейската комисия и ЕС;
  • „Програмата ERASMUS+”;
  • Програма Хоризонт 2020, Инструмент за МСП;
  • Планът Юнкер и Европейския фонд за стратегически инвестиции – малка ли е България за него? Какво предлага и с какви проекти може да кандидатства МСП?
  • Субсидии за иновации за земеделие

Лектори на събитието бяха: Светослава Георгиева, представител на Европейската комисия, Милица Николаева, от Файв Консулт АД, д-р Никола Христович, Финсис ООД, член на БАКЕП,  Христо Стоянов, Европейски Инвестиционен Фонд, Светлана Боянова, Председател на Института за агростратегии и иновации.

Д-р Никола Христович представи възможностите за финансиране по програма „Хоризонт 2020“ и по-специално Инструментът за МСП. Презентацията можете да видите тук.

Коментирай

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Събития

To Top