Акценти

Процедура „ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ КАПАЦИТЕТ НА СЕМЕЙНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ ТВОРЧЕСКИТЕ ИНДУСТРИИ И ЗАНАЯТИТЕ“

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЪЩЕСТВУВАЩИ МСП СЕМЕЙНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ ТВОРЧЕСКИТЕ ИНДУСТРИИ И ЗАНАЯТИТЕ

 

Имаме удоволствието да ви информираме, че МИНИСТЕРСТВОТО НА ИНОВАЦИИТЕ И РАСТЕЖА подготвя прием на проекти по процедурата ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ КАПАЦИТЕТ НА СЕМЕЙНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ ТВОРЧЕСКИТЕ ИНДУСТРИИ И ЗАНАЯТИТЕ“ по линията на ПРОГРАМАТА „КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ И ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА“.

ЦЕЛ: Подобряване на производствения капацитет на МСП – семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и занаятите с цел повишаване на тяхната конкурентоспособност и засилване на пазарното им присъствие

БЮДЖЕТ: 117,5 млн.лв.

ДОПУСТИМИ КАНДИДАТИ: Съществуващи МСП – семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и занаятите

ДОПУСТИМИ ДЕЙНОСТИ: Придобиване на машини, съоръжения, оборудване и софтуер, свързани с подобряване на производствените процеси.

ДОПУСТИМИ РАЗХОДИ са Инвестиционни разходи (ДМА и ДНА).

ИНТЕЗИТЕТ ЗА БЪЗВЪЗМЕЗДНАТА ФИНАНСОВА ПОМОЩ (БФП): 50%

ОЧАКВАНО ОБЯВЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА: СЕПТЕМВРИ 2023 г.

ОЧАКВАН КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТИ: НОЕМВРИ 2023 г.

Процедурата представлява част от схемите за минимални помощи.

Минимален размер  на БФП: 50 000 лв.

Макскимален размер  на БФП: 150 000 лв.

Представляваната от нас консултантска фирма ФИНСИС е готова да Ви окаже високоефективни професионални услуги по подготовката, обосновката и управлението на проекти както по обсъжданата процедура, така и по други актуални процедури.

За контакти с ФИНСИС: GSM: 0888/619 863; 0888/619864; 0887/336753. Централен офис в гр. София-1000, ул. Петър Парчевич №55, ет.1; локални офиси в гр.Бургас, ул.Трайко Китанчев № 39, гр.Банско, ул.Места № 21-надпартер и гр.Сандански-Поленица, ул.Стопанска №4; е-mail: office@finsys-soft.com; www.finsys.bg.

 

 

 

Коментирай

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Събития

To Top